Kocaeli Üniversitesi’nde beşinci Teknoloji ve Etki Merkezi hizmete açıldı
Oluşturulma tarihi: 13 Aralık 2024 17:49
Teknoloji ve Etki merkezlerinin beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsünde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez, çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Malzeme teknolojileri alanında gençleri ve akademisyenleri geleceğin teknolojileriyle buluşturmayı amaçlayan Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi’nin açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, Sabancı Holding Marka Yönetimi ve Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün’ün katılımıyla, Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Törende konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, şunları söyledi: “Kocaeli Üniversitesi olarak özellikle gençlerimizin hayatlarına dokunan işbirliklerine önem veriyor ve bunu yönetim felsefemiz haline getiriyoruz. Bilimsel ve teknolojik gelişmenin önünü açacak altyapıyı ve araştırma ortamını genişletmek için var gücümüzle çalışıyoruz. “Bugün Sabancı Topluluğu’nun önemli bir parçası olan küresel bir marka olan Kordsa ile önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grubu Başkanı Burak Orhun, şunları söyledi: “Günümüzde dünyada yaşanan küresel dönüşüm süreçleri, malzeme teknolojileri alanında da bir geçişi gerektirmektedir. Gelenekselden sürdürülebilir malzemelere geçiş artık tüm sektörler için bir zorunluluk haline geldi. Enerji ve mobilite dönüşümlerinin kalıcı faydalar sağlaması için, bu dönüşümlerin merkezinde yer alan sürdürülebilir malzemeleri dünyanın kullanımına sunmalıyız. Kocaeli Üniversitesi ile böylesine vizyoner bir ortaklıkla Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Bu merkezde Sabancı’nın tüm teknolojik altyapısını ve bilgi birikimini gençlerimize tanıtıyor; Malzeme teknolojilerinde yenilikçi çözümleri içeren çalışmalar yürüteceğiz. “Böylece gençlerin yeni fikirler üretebilecekleri bir ortam yaratacağız, gençlerin sürdürülebilirlik ve sosyal etki yaratmasını destekleyeceğiz, onları yeni nesil liderler, girişimciler ve araştırmacılar olarak yetiştireceğiz ve beyin göçünü beyin gücüne dönüştüreceğiz” dedi. .
Malzeme teknolojilerinin sürdürülebilirliğin hammaddesi olduğunu ve bu alanda elde edilecek başarıların dünyaya ve insanlığa hizmet edeceğini belirten Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, şunları söyledi: “1973 yılında endüstriyel lastiklere yönelik takviye malzeme tedarik şirketi olarak kurulduk. Bu süre zarfında lastik güçlendirme ürünlerimizin arasına kompozit teknolojilerimizi, yapı güçlendirmelerimizi ve kompaund ürünlerimizi de ekleyerek malzeme teknolojileri alanında global bir oyuncu haline geldik. Bugün 4 kıtada 7 ülkede, dünyaya yayılmış 2 Ar-Ge merkezi ve 3 teknik merkezimizle küresel bir inovasyon ağına sahibiz. Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezimiz ile bu ağı daha da güçlendireceğiz. Merkezde geliştirilecek proje ve uygulamaları dünyanın farklı coğrafyalarındaki Kordsa tesisleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Ekiplerimiz çok kapsamlı programlar hazırladı. Gençlerimiz bu programlara katılarak geleceği inşa etme vizyonumuzun bir parçası olacaklar. Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezimiz ile hedefimiz 2025 yılı sonuna kadar toplam 1.500 gence ulaşmak” dedi.