Avrupa kodlama girişimi: “Derin Teknoloji Eğitmeni” 1 milyon gence ulaşmayı hedefliyor!
Dezavantajlı bireylere kodlama yoluyla veri bilimi becerileri kazandırmayı hedefleyen dernek, bugüne kadar 300 binden fazla gence yazılım geliştirme, yapay zeka ve sosyal beceri atölyeleri sunarak, 5 binden fazla gence gerçekleştirdiği eğitimlerden faydalandı. son 2 yıldır özellikle deprem bölgelerinde uluslararası işbirlikleri ve ücretsiz programlarla gençlerin kariyerlerini desteklemektedir.
Sosyal girişim olarak başlayan, dernekleşerek yazılım, yapay zeka, veri bilimi, oyun geliştirme ve siber güvenlik gibi alanlarda atölye çalışmaları düzenleyen Kodluyor, DTTI tarafından “Avrupa’nın en başarılı derin teknoloji eğitmeni” unvanına layık görüldü.
We Code yönetim kurulu başkanı Berat Kjamili, AA muhabirine, Türkiye’yi teknoloji ve yapay zeka alanında yetenek merkezi haline getirmeyi hayal ettiklerini söyledi.
Türkiye denince insanların yapay zeka uzmanlarını ve teknolojiye yön veren gençleri düşünmesi gerektiğini söyleyen Kjamili, gençlerin atölyelerde hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirdiklerini kaydetti.
Gençlere yazılım, yapay zeka ve sosyal beceri alanlarında eğitim vererek teknoloji şirketlerinde istihdamını kolaylaştırdıklarını vurgulayan Kjamili, şöyle konuştu: “Teknik becerilerin yanı sıra gençlere takım çalışması ve sosyal beceri kazandırma gibi sosyal beceriler de kazandırıyoruz. Geribildirim Ayrıca mülakata hazırlık konusunda destek alarak iş bulmalarına da rehberlik ediyoruz.” dedi.
Kjamili, derneklerinin şu ana kadar 300 bine yakın mezuna ulaştığını, atölye çalışmaları ve dijital eğitim kurslarının tamamen ücretsiz olduğunu, bunu uluslararası şirketler, vakıflar ve finansörlerle işbirlikleri, kalkınma ajansları ve fon bakanlıklarının desteğiyle sağladıklarını söyledi.
AB Başkanlığından tebrikler
Kjamili, TÜBİTAK işbirliğiyle projeler de geliştiren derneğinin “Avrupa’nın en başarılı derin teknoloji eğitmeni” seçilmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Avrupa Komisyonunun 1 milyon derin teknoloji yeteneği yetiştirme hedefi var. Türkiye de bu misyon için kendileriyle çalışan kurumları ödüllendirmek istedi. Avrupa’da gelişen ilk kurum olarak seçildik. Girişimlerine katılan kurum ve kuruluşlar arasında en yetenekli olanı, özellikle veri bilimi, siber alanında, güvenlik ve yazılım alanında verdiğimiz derinlemesine teknolojik eğitimlerle 6 bin 785 gence ulaştık. ödülü vermedik. Avrupa Komisyonu’nun Polonya’nın Varşova kentinde düzenlediği “Derin Teknoloji” etkinliğinde ödül başvurusunu “Aynı gün aldık, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı bizi tebrik etti ve paylaştılar” sosyal medyalarında. Çok gurur duyduk.”
Yaklaşık 8 yıldır daha fazla gence ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Kjamili, 1 milyon gence ulaşarak yazılım, siber güvenlik ve yapay zeka, dijital eğitim konularında atölye çalışmaları yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Kjamili, “En büyük hayalimiz sadece Avrupa’da 1 milyon yetenek değil, Avrupa’da da 1 milyon yetenek Türkiye’den geliyor. Gençlere çağrımız yazılım alanında öncü olmak, geleceği kodlamak, dahil olmak. , harekete geçmek.” dedi.
#ortaklık