Güncel Haberler

Geleceğin Ulaştırma Teknolojileri Hyperloop’un geliştirilmesi için rekabet başladı

class = “medyanet-inline-adv”>

Hyperloop geliştirme yarışması 13-17 Ağustos tarihleri ​​arasında Final etabında ise 6 farklı ilden 16 takım ve 328 yarışmacı kıyasıya mücadele edecek. Yarışmaya 2024 yılında toplam 241 başvuru alındı.

Yarışma kapsamında takımlar, geliştirme raporu ve teknik tasarım raporu (TTR) olmak üzere 2 rapor aşamasında değerlendirilecek. Yarışmanın finalinde Performans Ödüllerinin yanı sıra takımların araçlarının yenilikçi yönleri, teknik farklılıkları ve sonuçları da 2024 yılında ilk kez verilmesi beklenen İnovasyon Ödülleri ve Çelik Levitasyon Ödülü ile ödüllendirilecek. Elektromanyetik kaldırma sisteminin geliştirilmesi, Tahrik sisteminin geliştirilmesi, Altyapının geliştirilmesi, Haberleşme sisteminin geliştirilmesi, Mekanik sistemin geliştirilmesi (fren, entegrasyon, kapsül) kategorilerinde inovasyon ödülleri bulunmaktadır.

class = “medyanet-inline-adv”>

TÜBİTAK’ın ülkemizde düzenlediği Hyperloop geliştirme yarışması ile yüksek hızlı ulaşım sistemlerinde küresel teknolojik gelişime katkı sağlayacak çözümler üreten kapsüllerin tasarlanmasına ve test edilmesine olanak sağlayacak bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz. Yarışma, manyetik kaldırma (maglev) teknolojileri alanında farkındalık yaratmak, öğrencilere yeni nesil ulaşım teknolojileri hakkında bilgi vermek, ekip çalışmasını teşvik etmek ve pratik uygulamalı hiperloop teknolojilerini geliştiren bu alanda yetkin insan kaynağının yetiştirilmesine rehberlik etmek amacıyla düzenlendi. uygulamalar. birincilik ödülü: 200 bin TL, ikincilik ödülü: 150 bin TL, Üçüncülük ödülü 120 bin TL olarak belirlendi.

ULAŞIMDA HIZ, GÜVENLİK VE VERİMLİLİK ARTACAK

Farklı türdeki manyetik kaldırma ve itki teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlayacak teknoloji odaklı bir yarışma olarak tasarlanan Hyperloop geliştirme yarışması, beşinci nesil olarak adlandırılan yenilikçi ulaşım teknolojilerinin lisans düzeyinde tanıtılmasını hedefliyor.

HYPERLOOP GELİŞTİRME YARIŞMASI’NDA İNOVASYON ÖDÜLLERİ…

class = “medyanet-inline-adv”>

Yarışma kapsamında gerçekleştirilecek inovasyon ödülleri de gençleri bekliyor. Ödüller, elektromanyetik kaldırma sistemi geliştirme, tahrik sistemi geliştirme, altyapı geliştirme, iletişim sistemi geliştirme ve mekanik sistem geliştirme olmak üzere 5 farklı kategoride verilecek. Takımlar geliştirdikleri alt sistemleri jüriye sunacak. En iyi seçilen sunumlar 30.000 TL değerinde ödül almaya hak kazanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu