Güncel Haberler

Almanya’da “Filistin’i nehirden denize özgürleştirin” sloganı atan kadına 600 euro para cezası verildi

Filistin mücadelesinin ana sloganı Arapça’da “Nehirden denize” anlamına gelen “Min al-nahr ‘iilaa al-bahr”dır.

REKLAM

Filistin yanlısı bir aktivist, Almanya’nın başkenti Berlin’de katıldığı gösteride “Nehirden denize, Özgür Filistin” sloganını attığı için suçlu bulunarak para cezasına çarptırıldı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Tiergarten Bölge Mahkemesi Salı günü, 22 yaşındaki İran uyruklu Alman vatandaşı Ava Moayeri’nin 600 euro (21 bin 939 TL) para cezası ödemesine karar verdi.

Mahkeme başkanı Birgit Balzer, sloganı “İsrail Devleti’nin varlık hakkının reddi” olarak nitelendirdi ve mahkemenin “anlamının belirsiz olduğunu” tespit eden önceki kararlarının mantığını “anlayamadığını” söyledi. Almanların, ülkedeki Yahudilerin “güvende ve rahat” hissetmelerini sağlama sorumluluğunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada, mahkeme önünde toplanan 100’e yakın protestocunun “Özgür Filistin” sloganları attığı duyuldu.

Moayeri’nin avukatları, davanın Berlin’de siyasi içerikli ifadelerin kullanımına odaklanan ilk duruşma olduğunu söyledi.

Moayeri’nin avukatı Alexander Gorski karara itiraz edeceğini söyledi ve protestoculara yönelik “devlet baskısını” kınadı.

Filistin mücadelesinin ana sloganı Arapça’da “Nehirden denize” anlamına gelen “Min al-nahr ‘iilaa al-bahr”dır.

Sloganın Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e kadar tüm Filistin’de eşit vatandaşlık haklarına sahip olduğu tek devlet vurgusu, “iki devletli çözüm”le çelişen yorumları da beraberinde getiriyor.

İsrail ile Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana, başta Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde “karşıt” gerekçelerle yasaklandı. Semitizm”. ‘.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu