Güncel Haberler

OEM nedir, ne anlama gelir? OEM ürünleri satın almak mümkün mü?

Herhangi bir şirket için parça veya ekipman tasarlayan ve üreten imalat şirketine OEM denir. OEM ürünleri teknoloji sektörü başta olmak üzere pek çok farklı sektördeki kullanıcıların kullanımına sunulmaktadır. Durum böyle olunca insanlar “OEM ne anlama geliyor?” diye soruyor. konuya konsantre olabilir. OEM adı verilen ürünlerin satışı genellikle internet üzerinden yapılmaktadır.

OEM nedir?

OEM kavramı günümüzde teknoloji, otomobil, akıllı cep telefonu gibi sektörlerde pek çok kişinin sıklıkla karşılaştığı bir kavramdır. OEM harfleri “Orijinal Ekipman Üreticisi” anlamına gelir. Bu kelimelerin Türkçe karşılığı “Orijinal Ürün Üreticisi”dir. OEM terimi aynı zamanda orijinal ürünler üreten firmaları temsil eden bir terim olarak da tanımlanabilir. OEM ürünleri üreten firmalara aynı zamanda imalat firmaları da denir. Bu firmalar herhangi bir alanda ihtiyaç duyulan bir ürünü tasarlar ve tasarlanan bu ürünü diğer firmalara satılmak üzere üretirler.

OEM ne anlama geliyor?

“Orijinal Ekipman Üreticisi” kelimelerinin kısaltması olan OEM kavramı, günümüzde pek çok farklı alanda sıklıkla kullanılan bir terim olarak bilinmektedir. OEM firmaları aracılığıyla üretilen ürünler ile orijinal olarak nitelendirilen ürünler arasında kalite açısından hiçbir fark yoktur. OEM ürünü aynı zamanda normal bir mağazadan satın alınan ürünle aynı özellik ve kaliteye sahiptir. Günümüzde özellikle OEM bilgisayar donanım parçaları popüler bir şekilde üretilip satılmaktadır. Bu ürünler perakende satışa sunulan ürünlerle birebir aynı özelliklere sahiptir.

OEM ürünleri satın almak mümkün mü?

OEM olarak adlandırılan ürünler, üretim tesislerinde üretilen ürünlerle tamamen aynı özelliklere sahiptir. Bu noktada “OEM ürünler orijinal midir?” Bu konu gündeme de gelebilir. Kendisini “Orijinal Ürün Üreticisi” olarak farklılaştıran OEM, Türkçe anlamından da anlaşılacağı üzere, yapılan ürünlerin orijinal olduğunu vurgulamaktadır. OEM tabiri birçok kişi tarafından kalitesiz veya sahte ürün olarak algılanabilir. OEM firmaları tarafından üretilen bu ürünler tamamen orijinal olup kalite açısından hiçbir kusuru bulunmamaktadır.

Günümüzde en sık üretilen ürünlerden biri OEM donanım parçalarıdır. Bilgisayar donanımının bir parçası olan optik sürücü ve sabit disk gibi parçalar yaygın olarak üretilmektedir. OEM ürünlerinin bazı dezavantajları ve avantajları vardır. Bu ürünlerde sorun yaşanması durumunda garanti kapsamında bazı sınırlamaların oluşması veya üretici firmanın istenilen desteği alamaması mümkündür.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu